Google Specialist
voor E-Commerce

Efficiënt & Doelgericht Zoekmachine Adverteren met Google Ads

Gratis Google Ads Scan

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Samen zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn om Google Ads in te zetten voor jouw initiatief

Genereer meer verkopen met jouw Webshop.

Waarom Adverteren met Google Ads voor jouw E-commerce shop?

Advertenties die in Online kopen doen we allemaal. Klanten genoeg voor je webshop, zou je denken. De werkelijkheid is helaas anders. Want of je nu al jaren een webshop hebt, of er net één hebt geopend (misschien naast je fysieke winkel) – het krijgen van klanten kan flink tegenvallen.

Veel online shoppers kopen standaard bij dezelfde shop – een van die grote namen in e-commerceland. En dat terwijl jij producten biedt die veel beter, unieker, duurzamer of mooier zijn. Je kúnt wachten op klanten, en ze verleiden via social media, nieuwsbrieven of je eigen netwerk. Maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen. Er zijn namelijk slimme manieren om de producten uit je webshop in een mum van tijd onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

Hoe werken Google Shopping Ads?

De eerste manier van adverteren die erg goed werkt voor webshops, is Google Shopping Ads. Voorbeeldje: typ in Google trenchcoat en je ziet meteen een selectie jassen op je scherm verschijnen – nog boven de zoekresultaten. De advertenties in Google Shopping bevatten altijd een productfoto, producttitel, merknaam en prijs. Een klant kan dus in één oogopslag beslissen welk product hem past. Klikt hij door, dan is er een wezenlijke kans dat het product ook daadwerkelijk wordt aangeschaft.

Google Shopping is een onderdeel van zoekmachine adverteren. Het wordt gedraaid door twee platformen: Google Ads en het Google Merchant Center. SEA Experts zorgt dat jouw producten netjes in een feed in het Merchant Center worden toegevoegd, en beheert vervolgens jouw klikbudget in Ads.

Google Ads voor Webshops.

Paid Search Ads is ook een manier van zoekmachine adverteren. Deze advertenties komen boven of onder de zoekresultaten in Google te staan. Ze bevatten geen productfoto – maar des te meer tekst. Dat is een voordeel voor als jij meer informatie in de advertentie wilt meegeven. Je kan wat over het product vertellen, maar ook de pluspunten van je webshop opsommen. Wordt het product gereviewed in je shop? Met sterren erbij, trek je ook die twijfelende klant over de streep. Natuurlijk helpen we je bij SEA Experts met het opstellen van de ideale tekst; met alle data waar we over beschikken, weten wij wat werkt.

Adverteren via Youtube voor jouw Webshop.

Youtube is van Google en wat vaak wordt vergeten is dat na Google Search, Youtube de 2de grootste zoekmachine is ter wereld. Daarom is het dus interessant als je met video wilt adverteren, omdat de advertentiekosten vaak lager zijn dan bij Google Search.

Stel, je hebt een webshop met babykleding. Dan kun je – wanneer iemand filmpjes bekijkt over babyvoeding, babydoekjes, babygadgets, et cetera – een videoadvertentie laten zien over babykleding kopen. Dit kan voor, tijdens of achter een video zijn. De advertentie speelt automatisch af en kan niet, of pas na vijf seconden, worden doorgeklikt. Je advertentie wordt dus gezien door de juiste doelgroep!

Slimme Re-Marketing inzetten voor jouw Webshop.

Een aankoop op internet kan in een paar klikken worden gedaan. Maar de praktijk is dat online shoppers rondkijken op verschillende websites, voordat ze daadwerkelijk kopen. Met Re-Marketing laat je (dynamisch) de meest recente producten die een online shopper heeft bekeken, zien op andere websites. En dit kan tot wel dagen erna zijn! Een online shopper vergeet de producten zo niet, en is met één klik op de banner weer terug op jouw website.

Wil je heel gericht de waardevolle bezoekers bereiken die al producten in hun winkelwagen hebben gelegd, maar niet hebben afgerekend? SEA Experts kan een re-marketingcampagne koppelen aan bezoekers die op je afrekenpagina zijn geweest, maar zijn afgehaakt. Met een banner met bijvoorbeeld een kortingscode kun je ze verleiden om terug te komen en de bestelling alsnog af te ronden.

Start met Google Ads

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Samen zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn om Google Ads in te zetten voor jouw initiatief

Google Ads verbeteren

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Samen zullen we bekijken wat de mogelijkheden zijn om Google Ads in te zetten voor jouw initiatief

 Opboksen tegen de grote spelers? Morgen nog bovenaan staan in Google?
Lokaal meer zichtbaarheid? Het kan met Google Ads.

Opdrachtgevers in uiteenlopende branches

Klikbudget beheert SEA Experts per maand

Jaren zijn onze experts al actief in Google Ads

Dit is ons team.

“Wij zijn SEA Experts – dat is niet alleen onze bedrijfsnaam, maar ook simpelweg wat we zijn! Ons team bestaat uit verschillende enthousiaste en gemotiveerde oud-Google-medewerkers.

Stuk voor stuk marketeers met passie en expertise om jouw Google Ads campagnes optimaal te managen en optimaliseren.”

Team SEA Experts

Team SEA-Experts

Veel gestelde vragen.

Wat is Google Adwords, of Google Ads?

Google Adwords (of in het kort: Google Ads) is het advertentieprogramma van Google. Het is niet zomaar het zoveelste advertentieprogramma: Adwords wordt beschouwd als de meest effectieve online advertentie methode ter wereld. Met dit programma kunnen bedrijven op een gerichte manier gebruikers van de Google-zoekmachine bereiken met zogenaamde ‘search ads’. Dat zijn advertenties die boven of onder de zoekresultaten worden getoond. Waar de advertentie precies komt te staan, hangt af van een aantal factoren. Hoe gerichter de advertentie, hoe beter voor de kwaliteitsscore en hoe beter voor de uiteindelijke prijs per klik. 

 

Ook kunnen adverteerders binnen Google Adwords onderzoek doen naar de meest interessante zoekwoorden. Zo geeft Adwords onder meer het zoekvolume aan van een woord, de kosten om bij dit zoekwoord te adverteren en het aantal andere bedrijven dat met het woord wil adverteren (concurrentieniveau).

Hoe meten jullie de resultaten?

Resultaten meten – het is de sleutel tot succes als het aankomt op Google Adwords advertenties. Bij SEA Experts willen we precies weten wanneer een advertentie werkt en wanneer niet. Hiervoor koppelen we Google Analytics en plaatsen we pixels op je website. Een pixel is een stukje code dat inzichtelijk maakt hoeveel conversie een advertentie oplevert: hoeveel offerte aanvragen of bestellingen bijvoorbeeld. Al deze gegevens laten we automatisch binnenkomen op een live dashboard. Hiervoor werken wij met Google Data Studio. Je hebt dan een webpagina waar alleen jij en wij toegang tot hebben en waarop je in één oogopslag ziet hoe de campagne verloopt. 

Ongeacht hoe goed onze campagnes zijn – jouw website speelt een grote rol in het succes. Immers komen de bezoekers die de campagne genereert terecht op een pagina, en daar moeten ze daadwerkelijk overgaan tot actie. Hoewel het niet tot onze werkzaamheden behoort om dit te optimaliseren, koppelen wij toch Hotjar aan de website. Dit stelt ons in staat om te analyseren wat de bezoekers doen op de website. Het geeft ons inzicht in wat wel werkt en wat niet. 

>> Zien we op basis van de data uit Hotjar dat er op de website aanpassingen gedaan kunnen worden om meer conversie te behalen, dan geven we altijd vrijblijvend advies. Vinden we niet meer dan logisch!

Hoeveel meer klanten kan ik verwachten?

Dit kunnen we niet precies zeggen. Maar, meer dan je op dit moment krijgt, dat is zeker. En ook waardevolle klanten. Dat is iets wat van een nog grotere waarde is dan de hoevéélheid klanten; bij SEA Experts gaan we niet voor kwantiteit (simpelweg veel bezoekers op je pagina), maar voor kwaliteit. Voor bezoekers die dankzij een pakkende maar realistische Google Adwords-advertentie weten wat ze kunnen verwachten en serieuze interesse hebben. Waardevolle klanten zijn je klikbudget dubbel en dwars waard.

>> Zet jouw website pagina niet aan tot actie, dan klikken mensen genadeloos weg. Is dit het geval, dan zien we dat altijd terug in onze meetresultaten en geven we je vrijblijvend advies over mogelijke verbeteringen.

Wat zijn de kosten?

Wat de kosten van adverteren via Ads precies zijn, hangt van meerdere factoren af. Bijvoorbeeld: met hoeveel advertenties ga je adverteren? Een website met drie producten of diensten kost minder tijd en geld dan een website met meer dan 100 producten. Om deze reden werken wij met drie pakketten: Smart, Plus en Pro. Hiermee hebben we voor elk bedrijf een passend pakket. 

>> Onze service is maandelijks opzegbaar. Wij werken niet met een contract. Ben je wél bereid om 6 of 12 maanden met ons in zee te gaan, middels een contract? Dan vervallen de eenmalige setupkosten.

Wist je dat wij onszelf terugverdienen? Net zoals ze zeggen dat een goede boekhouder zichzelf terugverdient, kunnen wij wel stellen dat ook wij onszelf terugverdienen. Met een doordachte campagne zorgen we ervoor dat je meer klanten, meer omzet en uiteindelijk meer winst behaalt.

Vraag onze brochure aan om onze prijzen en mogelijkheden te bekijken.

Kunnen jullie ook op andere manieren via Google adverteren?

Ja! Naast Google Adwords kunnen we ook adverteren via Google Shopping, of retargeting. Bij retargeting ziet een bezoeker (na een bezoekje aan jouw website)  jouw producten opduiken op een andere website pagina. 

In onze brochure (download hier) lees je over deze aanvullende diensten. Omdat het hier om maatwerk gaat, komen de kosten bij het gekozen Adwords-pakket op. Meer weten? Neem contact op! 

Hoe snel kan de eerste advertentie online staan?

Een goede campagne opzetten neemt ongeveer drie dagen in beslag. Eerst nemen we telefonisch contact met je op. We inventariseren dan met welke producten of diensten je wil adverteren en we vragen je naar je concurrenten. Op basis van deze informatie doen we een concurrentieanalyse, zoekwoordenonderzoek en doelgroeponderzoek. Vervolgens gaan we de campagne daadwerkelijk inrichten: we schrijven advertentieteksten en stellen het Google Ads-account in.

Dan rest ons nog twee dingen: het instellen van het maandelijkse klikbudget (dat we voorafgaand hebben besproken) en jouw per e-mail informeren dat de campagne klaarstaat. Ben je akkoord? Dan gaan we live! 

Wat als ik na 3 maanden besluit te stoppen?

Besluit je na drie maanden te stoppen, dan blijft je natuurlijk gewoon eigenaar van jouw Google Adwords-account en de campagne. Wij veranderen niets. Wel heb je geen toegang meer tot het dashboard waarop we de resultaten inzichtelijk maken.

Hoe ziet jullie bewezen succesvolle strategie eruit?

Hoewel het opzetten van een Google Ads campagne geen rocket science is, moet je wel weten wat je doet. Wij hebben daarom een bewezen succesvolle strategie die wij voor al onze klanten toepassen. 

We beginnen met een uitgebreid zoekwoorden- en concurrentieonderzoek. Daarna maken wij een lijst met woorden waarop je niét gevonden wilt worden, want dat kost onnodig klikbudget. Deze gegevens brengen we vervolgens samen in een Google Ads campagne. Na livegang houden we de resultaten in de gaten en gaan we optimaliseren. Loopt een advertentie niet? Dan gaan we bijschaven, maken we keuzes om toch resultaat te bewerkstelligen uit je klikbudget. Op deze manier groeit iedere campagne uit tot een succes.

Adverteren in een zoekmachine gaat wat dat betreft veel verder dan het online zetten van een advertentietekst: het is ook het meten van de resultaten, en het handelen daarnaar. En het betekent ook realistisch zijn: we adviseren je al in het begin over wat haalbaar is en wat niet. We begrijpen best dat je wat bewijs wilt van onze expertise. Goed is dan om te weten dat:

  • Wij partner zijn van Google;
  • Onze medewerkers oud-Google-medewerkers zijn, met minimaal vijf jaar ervaring of een eigen specialisme op het gebied van Google adverteren of online marketing;
  • Wij meer dan 1 miljoen euro aan budget per jaar managen voor verschillende klanten.
Eerste Hulp Bij Onsuccesvolle Ads campagnes?

Help!! Niemand klikt op je advertenties. De bezoekers die je krijgt leveren geen leads, offerte aanvragen of bestellingen op, maar bounces – mensen klikken in grote getalen weg. Wat doe je in hemelsnaam verkeerd? Bij SEA Experts bieden we ‘eerste hulp’ bij slecht lopende Google Ads campagnes.  

De oplossing bij slecht lopende campagnes zit hem (meestal) niet in nog meer geld uitgeven. (Soms wel, want ook online geldt: voor een dubbeltje kun je niet op de eerste rang zitten). Heb je een slechte advertentie en gooi je er nog meer geld tegenaan, dan verdampt je geld weer net zo hard. 

Wat wij doen, is allereerst een scan van jouw account maken om te zien wat beter kan. Wil je alles in eigen hand houden, dan kunnen we het account als eenmalige dienst goed voor je inrichten. Zie je het helemaal niet meer zitten, dan kun je het beheer helemaal in onze handen leggen. Dus terwijl jij je straks focust op ondernemen, werken wij dagelijks aan jouw Ads campagnes en dus aan jouw winst. Een goed gevoel!